Leuk hoor, al die onderzoekjes naar het gebruik van emoticons. De feiten over dat wij Nederlanders het liefst een rood hartje de app in pompen, Canada het land is waar ze het vaakst de drol aanklikken en ze in Amerika graag een doodshoofdje versturen, vliegen je om de oren.

DE AUBERGINE IS EEN PIEMEL

Maar er is meer, vooral voor de mensen die nog niet wisten dat emoticons ook heel anders geïnterpreteerd kunnen worden. Want een aubergine is niet alleen een stukje groente die je heerlijk kunt grillen op de barbecue. Nee, het is óók een piemel. Jazeker wel. En de perzik-emoji gaat óók de wereld rond als symbool voor het vrouwelijke geslachtsdeel.

EMOJI MINDFUCK

Er zijn meer dubbelzinnige emoji's, die, als je ze bij elkaar zet, een geheel andere betekenis krijgen. De meeste van ons zijn hiervan op de hoogte, maar er lopen ook nog een hoop onwetende mensen rond. En stel nou dat zij digitaal een rits aan symbolen toegestuurd krijgen en geen idee hebben waar het over gaat. Dat gun je geen mens, toch? Daarom hebben we er twaalf op een rij gezet, om verwarring en miscommunicatie te voorkomen.

Emoji mindfuck. Dat die kleurrijke emoticons in de app helemaal niet zo onschuldig zijn als ze zich voordoen, weten de meeste van ons natuurlijk al. Want een aubergine is helemaal geen aubergine. En een perzik geen perzik. Het zijn eigenlijk hele vieze plaatjes

Emoji's zijn een groot onderdeel van onze dagelijkse communicatie geworden. Maar hoe weet je nou of je gesprekspartner een aubergine hetzelfde interpreteert als jij?

"We hebben voor het eerst met de hele wereld hetzelfde toetsenbord", zegt emoji-onderzoeker en kunstenaar Lilian Stolk. "Dat is best wel uniek, maar het kan ook spraakverwarring veroorzaken." Lilian schreef het Zonder Woorden Boek dat in maart verschijnt.

Ondanks dat we allemaal dezelfde symbolen zien, worden veel emoji's anders geïnterpreteerd.

Oké, de aubergine (?) is voor iedereen volgens mij wel duidelijk, right? Afijn, als het draait om sexting met emoji’s dan zijn er drie voedselgroepen waar je je aan moet houden: de aubergine, de taco en de perzik.

De perzik kennen we als de bil. Of ja, billen natuurlijk. Kan voor de man worden gebruikt, én voor de vrouw. Dan hebben we de bekende aubergine, beter bekend als de penis van de emoji’s. Alhoewel het voor sommige mannen ook van toepassing is om de garnaal te gebruiken… En last but not least, de taco. Taco’s zijn de vagina’s van de emoji-wereld.