Oliebollen

Op Nina’s mobiel verschijnt de melding dat over vijf minuten de eindejaarsborrel begint. Zuchtend slaat ze haar laptop dicht en ze vraagt zich af of het zo’n borrel wordt als vorig jaar, waarbij ze zoenend met die gladde sales collega in de printkamer eindigde. Om beter bij Nina te kunnen, die met haar omhooggetrokken mini kerstjurk op de rand van de printer lag, gebruikte de beste collega de prullenbak als voetstuk voor hun door drank en liflafjes gedrogeerde ‘even snel sex voor het naar huis gaan’ seance. Wat ze zich herinnert is een gil, een stevige klap, een harde vloek, een bloedende collega en dat ze plotsklaps nuchter was.

Ze had zich voorgenomen om niet weer als een van de laatsten naar huis te gaan en Nino belooft om hem halverwege de borrel, ook hij had een eindejaarsafsluiting op zijn werk, te bellen zodat ze allebei een ‘mijn hulp is elders gewenst’ smoesje konden gebruiken om zich te verexcuseren voor hun vroege aftocht.

Nino is haar salsa danspartner en eigenlijk is ze een beetje verliefd op hem. Helaas zit deze ritmische dansgigolo in een latrelatie die hij bestempelt als het beste wat hem ooit is overkomen. Ooit vertelde hij dat er hooguit nog ruimte was voor een sms relatie met vrienden, die Nina zwijgend beantwoordde met een glimlach, terwijl in haar hoofd de ‘soms met sex’ tekst danst.

Ze las eens dat het belangrijkste seksorgaan tussen de oren zit. Wanneer we iets aantrekkelijks waarnemen, komt er dopamine vrij in onze hersenen. De laatste tijd vraagt ze zich af of haar dopamine hormoon, dat de hersenen gevoelig maakt voor prikkels van 'lekkere dingen’ niet te overmatig wordt gebruikt voor mooie schoenen, een glas wijn of slagroomgebak en te weinig voor sex. Blozend merkt ze dat Nino dat hormoon activeert en dit kreeg een extra impuls toen enkele weken geleden de Whale werd bezorgd.

De brede gebogen kop zoals vermeld op de verpakking geschikt voor g-spotstimulatie, doet eer aan de naam van het speeltje, maar wat Nina nieuwsgierig maakte waren de verschillende manieren waarmee dit technologisch wonder kon worden aangestuurd: door middel van stemherkenning en op basis van warmte. Met deze zegen voor de vrouwelijke helft van de mensheid heeft Nina besloten invulling te geven aan de ruimte die Nino toelaat bij een ‘sms’ relatie. Elke keer als zij Nino belt, opent zij de app op haar mobiel die in verbinding staat met haar Whale om zo de stemherkenning te voeden, wat een warm en ondeugende buikgevoel geeft.

Het bedrijfsrestaurant is al aardig bevolkt met collega’s. Op lange tafels staan heerlijke salades uitgestald. Ernaast de dames van de catering, gekleed als kerstbunnies, met glazen cava als welkomstaperitief. Nina pakt een glaasje cava en gaat snel langs de heren verkoop, die met hun nu of nooit korting actie blik hun voorkeur ten toon spreiden welke vrouwelijke collega’s in aanmerking komen voor de aanbieding. Met haar gepatenteerde ‘wave & smile’ loopje paradeert Nina naar een rustiger gedeelte van de bedrijfskantine, waar men bezig is een limbo hoek op te tuigen. Haar mobiel trilt en toont Nino op het scherm. Ze drukt op de tekst ‘bel je later terug’ en stopt een met ananas versiert kaasblokje in haar mond.

De borrel begint goed op gang te komen gezien de kakefonie van stemmen, die Wham’s Last Chrismas overstemmen. Tijd om Nino te polsen of hun afgesproken SOS signaal al afgevuurd kan worden wat haar opwinding versterkt, omdat ze vandaag haar speeltje draagt. Zijn telefoon gaat maar een keer over en zijn donkere stem die vraagt cynisch of het bij haar net zo gezellig is als bij hem. Ze heeft haar speeltje ingesteld op stoute en ondeugende woordjes, die als ze worden herkent vibraties doorgeven. Ze vraagt of zijn vrouwelijke collega’s er spannend bij lopen in de hoop dat Nino een woord bezigt dat de vibraties activeert. Hij antwoord rustig dat het nog te vroeg is, maar verwacht dat het niet meer lang zal duren voordat de ‘welke kamer neem jij’ dans gaat beginnen. Aan zijn stem hoort ze dat hij al meerdere borrels op heeft.

Met een ondeugende intonatie hoort ze hem vragen dat zij toch niet aan ‘voordat ik mijn auto instap’ gegeil doet? Een vibratie schrikt haar onderbuik en brengt een warme tinteling teweeg. Ze antwoord of hij het erg zou vinden als ze daar voor open staat en direct volgt zijn antwoord dat hij haar niet ziet als een sletterig kantoorjuffie. De dirtytalk woorden verhogen de vibratiesnelheid en zijn zinnetje galmt door haar hoofd wat maakt dat ze haar buik inhoudt om niet spontaan te kreunen. Ze merkt dat Nino wordt meegenomen door zijn tipsy mood en hij vraagt plagerig of Nina in een geile bui is.

De vibratiesnelheid neemt toe en ze heeft moeite stil te blijven staan. Achter haar komt een vrouwelijke collega tevoorschijn die haar mobiel afpakt en in Nina’s tasje stopt en haar mee sleurt naar de limbo stellage. Jouw beurt, zegt ze en duwt Nina naar de limbo lat die al redelijk laag staat, terwijl de andere collega’s haar naam scanderen. Terwijl ze probeert om ritmisch op de muziek onder de limbo lat te schuifelen worden de vibraties feller en volgen ze elkaar sneller op. Zou Nino weten dat ze niet meer aan haar mobiel hangt? Wonder boven wonder lukt het haar om zonder de lat te raken eronderdoor te dansen. Meteen wordt ze terug geduwd voor nog een, nu lagere, ronde. Dan herinnert ze zich dat ze ook de vibrator heeft ingesteld op lichaamswarmte, waarmee de vibrator intenser vibreert naarmate het hoogtepunt dichter bij komt. De opwinding stuwt meer bloed naar haar vochtige warme onderbuik, waardoor haar vibrator op hol slaat en Nina haar dopamine shots niet meer kan verwerken. Gillend en kreunend holt ze door de limbo opstelling naar een schaal met oliebollen en stopt er eentje in haar mond om haar gekreun te smoren.

Achter zich hoort ze de donkere stem van Nino. ‘Had je zo’n zin in een oliebol?’.